Før man tar opp et forbrukslån er det viktig å forberede seg best mulig for å finne det billigste lånet, og for å kunne planlegge sin økonomi. Her kan lese mer om hvordan du finner den laveste renten på et lån på 90.000 kr.

Oversikt: Lån på 90.000 kr.

Det er gratis og uforpliktende å søke.

Forbrukslån kan du i dag få mange steder. Enten hos din «vanlige» bank som ofte tilbyr denne lånetypen, men også hos en lang rekke andre banker som du ikke nødvendigvis trenger være fast kunde hos. De tilbyr forbrukslån som et enkelt produkt, og derfor kan du fritt velge hvilken bank du vil bruke.

Her kan du få overblikk over dine muligheter for å låne 90.000 kr., og du kan samtidig finne ut hvordan du finner det billigste tilbudet for akkurat deg og dine behov.

Kostnader ved lån på 90.000 kr.

Først og fremst er det viktig å understreke at det aldri er gratis å låne penger. Med et forbrukslån må du både betale rente og gebyrer, og derfor kommer du alltid til å tilbakebetale et større beløp enn du egentlig har lånt.

Renten er oftest den mest avgjørende for de samlede kostnader, og under kan du lese mer om hvordan du får den laveste renten på et forbrukslån. I tillegg til denne må du betale noen gebyrer som kan variere i både størrelse og type fra bank til bank.

Oftest er det snakk om et termingebyr ved hver betaling, som gjerne ligger rundt 30-60 kr. per måned. Samtidig vil det hos nesten alle banker være et etableringsgebyr som betales ved opprettelse, og dette koster vanligvis rundt 500-1500 kr.

Hvordan finner du den laveste renten?

Når du undersøker og sammenligner forbrukslån, så vil du se to renter: den nominelle og den effektive. Den nominelle renten er den som du egentlig betaler, som altså angis som en prosentdel av det samlede beløpet. Den effektive renten angir de samlede kostnader på lånet, og den inkluderer derfor både den nominelle renten og alle andre gebyrer.

Det gjør det mulig å sammenligne tilbud fra forskjellige banker, selv om vilkår og rente varierer. Du kan derfor søke hos et par banker, motta dine personlige tilbud og sammenligne deres effektive rente. På den måten kan du finne det billigste forbrukslån på 90.000 kr. for akkurat deg og dine behov.

Krav for å søke om lån på 90.000 kr.

Det er ikke alle som kan ta opp et forbrukslån på 90.000 kr. Det krever nemlig at du lever opp til de krav som bankene har. Disse kan variere, men vanligvis er det slik at:

  • Du må være fylt 18 år (ofte høyere alderskrav)
  • Du må bo i Norge og ha norsk bankkonto
  • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger
  • Du må ha en fast inntekt

Størrelsen på din inntekt, din alder og din eksisterende gjeld er både med til å avgjøre om du kan bli godkjent til et lån på 90.000 kr., men også hvilke vilkår du kan få. Det vil si at renten blant annet avhenger av disse faktorer, og den blir beregnet individuelt for deg.