Det kan være mange årsaker til at man har behov for å ta opp et lån på 60.000 kr., og uansett årsaken gjelder det om å finne et lån som passer til sine egne ønsker og behov. Det betyr ikke minst at lånet må passe til din økonomi. Men hvordan sikrer du at dette er tilfellet?

Sammenlign lån på 60.000 kr.

Søk gratis og uforpliktende.

Om du trenger penger til oppussing av badet, nye møbler eller kanskje uforutsette regninger, så kan et forbrukslån være den riktige løsningen for deg. Her får du et lån som er fleksibelt i forhold til beløp og nedbetalingstid, og samtidig velger du selv hvordan du ønsker å bruke pengene. Det gir stor frihet og fleksibilitet, men betyr også at de samlede kostnader kan være dyrere enn ved andre låntyper.

Derfor må du være særlig oppmerksom på å velge det forbrukslånet på 60.000 kr., som er billigst for deg. Og det kan faktisk være mye penger å spare, hvis du bruker litt tid og energi på å sammenligne mulighetene. Det gjør du på følgende måte:

  1. Få overblikk over banker som tilbyr lån på 60.000 kr.
  2. Se på deres krav og renter, og velg ut minst 2-3 forskjellige som kan tilby en lav nominell rente og har krav som du kan oppfylle
  3. Send inn en uforpliktende søknad til disse selskapene
  4. Les gjennom hvert tilbud for å se deres vilkår og betingelser, og legg spesielt merke til den effektive renten
  5. Velger du tilbudet med den laveste effektive renten, da får du det billigste forbrukslånet på 60.000 kr. for deg

Hva koster et lån på 60000 kr.?

Det er umulig å sette en pris på et forbrukslån, også selv om man kjenner både beløp og nedbetalingstid. Hvert eneste tilbud er nemlig personlig og avhenger fullstendig av flere faktorer som din tidligere og eksisterende gjeld, din alder, din økonomi osv. Det er disse tingene som både avgjør om du kan bli godkjent, og hvilke vilkår du kan få.

De samlede kostander utgjøres både av renten, men også andre gebyrer som ofte følger med et forbrukslån. Derfor må du fokusere på den effektive renten, som uttrykker de samlede kostnader på lånet – inklusive renter og alle andre gebyrer. Den gir et bra bilde av hvilket lån som er billigst, og den gjør det enkelt å sammenligne tilbud fra forskjellige banker.

Hvem kan søke om lån på 60000 kr.?

Det er helt uforpliktende å søke om et forbrukslån på 60.000 kr., men oppfyller du ikke de grunnleggende kravene, da kan du ikke bli godkjent. Her gjelder det bl.a. at du må bo i Norge og være fylt 18 år, men mange banker krever en alder på minst 20, 21 eller tilmed 25 år. Det gjør de for å minske deres risiko ved å låne ut penger.

De andre krav på lånet kan variere, men som regel er det slik at du ikke kan ha noen betalingsanmerkninger eller inkassosaker. Det finnes enkelte unntak, men ofte er det ikke mulig å ta opp nye lån hvis du har «dårlig» gjeld. Samtidig må du oftest kunne dokumentere en fast inntekt i form av årsoppgave, lønnsslipper eller lignende.