Et forbrukslån er en lånetype som tillater ganske stor fleksibilitet i forhold til beløp og nedbetalingstid, og ikke minst frihet til å bruke pengene til presis det du har behov for. Men hvordan finner du det beste lånet på 150.000 kr. som passer til akkurat deg og din økonomi?

Finn et godt lån på 150.000 kr.

Sammenlign og søk helt uforpliktende.

Et godt forbrukslån er det som passer for dine behov og din økonomiske situasjon. Derfor bør du undersøke og sammenligne flere muligheter for å finne frem til det helt riktige for deg.

Når du skal finne et forbrukslån på 150.000 kr. må du blant annet være oppmerksom på følgende:

  • Tilbyr de en fornuftig nedbetalingstid, slik at du kan få et månedlig avdrag som passer til din økonomi?
  • Lever du opp til deres krav for alder, inntekt osv.?
  • Hva er renten på lånet, og hvilke andre gebyrer har de?

Det er selvfølgelig alltid viktig å lese gjennom alle vilkår og betingelser nøye før du velger, men er du oppmerksom på krav, nedbetalingstid og samlede kostnader, da er du veldig godt på vei.

Hva koster et lån på 150.000 kroner?

Det finnes forskjellige måter å snakke om hva et lån koster på. Du kan se på den nominelle renten, det samlede beløpet som må nedbetales, eller kanskje det månedlige avdraget. Men den enkleste og mest presise måten å sammenligne tilbud på er faktisk å se på den effektive renten.

Den effektive renten angir nemlig de samlede kostnader på lånet som en prosentdel av beløpet, og den inkluderer altså både rente og andre gebyrer. Denne angis av alle banker i ditt personlige tilbud, og derfor er den smart å bruke når du vil sammenligne for å finne det billigste lån på 150.000 kr. for deg.

Hvem kan søke om lån på 150.000 kroner?

Alle kan søke om et forbrukslån, men for at du kan bli godkjent finnes det noen krav. Først og fremst er det for å gi banken mindre risiko for at du ikke kan tilbakebetale pengene igjen, spesielt når du kan ta opp forbrukslån uten å stille sikkerhet i f.eks. hus eller hytte.

Det er bare lov å ta opp lån i Norge, hvis man har fylt 18 år. De fleste har dog en aldersgrense på minst 20 år, og samtidig kreves det at du bor i Norge. I tillegg til dette må du kunne dokumentere en fast inntekt av en viss størrelse for å låne 150.000 kr., så banken kan se at du har styr på økonomien.

De tar også en titt på din historikk i forhold til betalingsanmerkninger og eksisterende gjeld, og har du anmerkninger eller aktive inkassosaker er det oftest ikke mulig å ta opp et nytt forbrukslån.

Få laget en plan for nedbetalingsperioden

Når du har valgt et beløp og en nedbetalingstid, og du har fått beregnet din individuelle rente, kan du se ditt månedlige avdrag. Dette inkluderer både renter, gebyrer og selve nedbetalingen på lånet, og den vil være høyere hvis du velger en kort nedbetalingstid eller har en høy rente.

Du må legge en plan for nedbetalingen av lånet, og det inkluderer å legge et budsjett over din økonomi inklusiv nedbetalingen. På den måten unngår du ubehagelige overraskelser underveis, og du minsker risikoen for å få problemer med tilbakebetalingen.